La vida, el nostre temps

Blog destinat a l’anàlisi i la reflexió de Vicis del Temps, de Valentí Puig

Temps

Filed under: Uncategorized — carpeife at 7:53 pm on Dimecres, gener 13, 2010

Temps, aquesta va ser la meua primera entrada al blog i amb aquesta mateixa paraula m’acomiade. Ha passat el temps i ha arribat l’hora de les conclusions i del tancament d’aquest espai. Al llarg d’aquest temps he tingut il•lusió d’expressar-vos els meus raonaments i il•lusió de llegir i veure quines havien estat les vostres reflexions, companys. Però el temps és fugaç, tempus fugit, com ja vaig dir, i sense adonar-nos-en ja s’ha acabat el temps per escriure (clar és si és vol).

El temps m’ha servit per entendre millor que una bona lectura d’un llibre és una bona reflexió, i en aquest cas l’assaig en sí ja és reflexió, és a dir, s’escriu perquè l’autor pensa i mira el seu entorn de manera analítica i subjectiva, cosa que produeix una reflexió en el lector, açò és meravellós!

Mitjançant aquest blog he pogut analitzar completament els articles de Valentí Puig, uns articles que són d’una enorme diversitat temàtica: literatura, política, reflexió derivada de la professió, la interpretació de manifestacions culturals, comentaris sobre l’actualitat, etc. Són temes que emmarquen l’ésser humà i que mereixen que hi pensem; però, a més són temes que ens mostren que Valentí Puig té si més no cultura, una cultura literària, però també una cultura que abraça la història, la política i l’actualitat, el món dels pensaments i el món dels sentiments, sense aquest tipus de cultura es podria escriure d’aquesta manera?

Així doncs, el temps m’ha ensenyat que llegir no és sols fixar-se en l’argument d’una història sinó que tot el seu conjunt ens ha de fer reflexionar, relacionar-ho amb el món que ens envolta perquè, sols llegim per passar l’estona? Aquesta pot ser una bona raó, però uns filòlegs com nosaltres hem de saber que allò que llegim sempre ens farà pensar i en aquest cas l’assaig és la forma perfecta per dur-ho a terme.

Diuen que la resta de la nostra vida comença a cada instant. Ja coneixem la nostra vida passada i ara la nostra vida és tot el temps que tenim per davant i en aquest esdevenidor cal que reflexionem i pensem en les coses, fet així arribarem lluny!



No hi ha comentaris »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 6 9 ?